Това е един от най-новите пътни знаци в Гърция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:42
218
Много държави непрекъснато изменят Кодекса за движение по пътищата, в резултат на което някои пътни знаци се премахват и се заменят с нови. Целта е да направи движението по пътищата по-безопасно, но и да насърчи водачите да използват велосипеди.

Един от най-новите знаци в Гърция е 277.1, който показва кола, мотоциклет и велосипед и незнанието му може да обърка много участници в движението, пише вестник "Труд".

Официално значението на знака е "Забранено изпреварването на двуколесни от четириколесни+ПС на път с една лента“. Това означава, че лек автомобил или камион няма право да изпреварва двуколесен (велосипед-мотоциклет) в тази точка от пътя.

Тази забрана има за цел да защити двуколесните превозни средства от опасностите, породени от определени пътни условия. Поради тази причина този знак се поставя на тесни пътища, участъци надолу или нагоре и като цяло при трудни/объркващи ситуации на движение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Папа Франциск с призив към всички католици
След дълга пауза: В Скопие се провежда заседание на българо-макед...
Стагнацията в германската икономика се отразява зле и на България...
Ще поскъпнат ли златото и среброто?
Връща се болест от миналото?
Владимир Чуков: Самоубийците от Анкара са от радикална тенденция ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).