Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат деструктивни нагласи, противоречащи на руските духовни и морални ценности
Автор: ИА Фокус 16:39 / 21.09.2024Коментари (1)381
©
Руският министър-председател Михаил Мишустин одобри списък с държави, които налагат "деструктивни нагласи", противоречащи на руските духовни и морални ценности. Сред държавите в списъка е и България, като част от Европейския съюз, предава ТАСС

Списъкът включва 47 държави и територии, които "провеждат политика, налагаща разрушителни неолиберални идеологически нагласи, противоречащи на традиционните руски духовни и морални ценности". В него са включени Съединените американски щати, Обединеното кралство, Германия, Франция, Германия, Япония и други държави.

От страните от ЕС там не попадат Словакия и Унгария, а освен това от страните от НАТО там не попада Турция.

Източник, запознат с подготовката на документа, е заявил пред руската агенция, че списъкът е одобрен в съответствие с президентския указ за оказване на хуманитарна помощ на чужденци, които споделят традиционните духовни и морални ценности.

Указът влиза в сила от деня на официалното му публикуване (20 септември).

По този начин жителите на тези държави ще могат да получат право на временно пребиваване в Русия по опростена процедура в "случай на отхвърляне на деструктивните идеологически нагласи на своите страни", се посочва в документа.

През август руският президент Владимир Путин подписа указ за "опростена процедура за кандидатстване за заселване в Русия като хуманитарна подкрепа за чужденци", които не приемат "деструктивните неолиберални нагласи в своите страни".

"На тези хора се дава възможност да кандидатстват за временно пребиваване в Русия, без да се взема предвид квотата, одобрена от правителството, и без да представят документ, потвърждаващ владеенето на руски език, познаването на руската история и основите на законодателството. Причината може да бъде неприемане на политиката на техните държави", пишат от руската агенция.

Списъкът на традиционните руски духовни и морални ценности е изложен в "Основите на държавната политика" на РФ. Списъкът на държавите, които налагат "нездрави нагласи на своите граждани", е възложен на кабинета на министрите на Русия.

Списъци на недружелюбни държави

Русия има и други списъци на недружелюбни държави - за прилагане на дипломатически и икономически контрамерки. Първият от тях е одобрен през пролетта на 2021 г. и включва само две държави - Съединените щати и Чешката република. За тях бяха наложени ограничения върху работата на дипломатическите мисии.



Още по темата: общо новини по темата: 4333
16.09.2024 Силно земетресение удари Румъния!
02.09.2024 Млада жена запали руското знаме
31.08.2024 Соченият за руски шпионин кит Хвалдимир е намерен мъртъв
13.08.2024 България сред целите за ядрен удар от Русия
01.08.2024 Байдън публикува снимка от разговор в Овалния кабинет със семействата на задържаните американци, малко преди да се върнат в САЩ
12.07.2024 Втора авиокатастрофа за деня: Военен самолет се разби при тестов полет в
Полша
предишна страница [ 1/723 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Руски морални и духовни ценности? Ами те нямат такива! Русия провежда политика единствено и само на деструктивни ценности към света.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: