Разбиха финансовата измама на века

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
16:21 / 18.02.2012
1410
Финансова "измама на века" бе спряна от италианските карабинери при съвместна акция със специалните служби на Швейцария, съобщават от пресслужбата на регионалния клон на Департамента за борба с икономическите престъпления на Потенца, съобщава ИТАР-ТАСС. Служител от този отдел е задържан в петък в банка в Цюрих с фалшиви американски съкровищни ​​облигации в астрономическата сума от 6 трилиона долара.

Според експерти, допускането на пазарите за ценни книжа може да предизвика най-големият финансов катаклизъм от десетилетия насам и обхваща половината свят. Това е сума, представляваща повече една трета от общия публичен дълг на САЩ и два пъти националния дълг на Италия и е съвсем достатъчна да покрие всички чуждестранни разходи за обмен на сегашната криза в Гърция. Според информациите, фалшивите документи са издадени от Министерството на финансите на САЩ през 1934 г. и са били внесени в Европа от Хонг Конг.

Експерти отбелязват високи нива на фалшифициране на ценни книжа. В рамките на две години, следователи от отдела "Антимафия" проследяват движението на тези ценни книжа. Операцията е с кодово име "Вулкан".

Източник: Кросс


Виж коментарите (9)
Още новини от Международни новини:
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).