Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено на една салфетка
© БНТ
Украинската армия има още около 8 месеца, в който може да използва жива сила. Освен ако не се понижи възрастта за мобилизация и започнат да взимат млади момчета на под 25 години, защото старците заминаха вече. Така че войната ще приключи много скоро. Това ще бъде решено на една салфетка. Но двамата, които играят тангото, както каза Доналд Тръмп, няма да са той и Зеленски, а следващият президент на САЩ, който и да е той, и Путин.

Това заяви в ефира на БНТ проф. Николай Витанов.

Той твърди, че Русия също има сериозни загуби на фронта, те били горе долу една трета на украинските, а това е вече няколко стотин хиляди. 

Коя армия може да спре руската

Но на този етап страната все още може да си ги позволи. "Аз съм казал, че единствената армия, която може да спре руската, е американската. Така че когато видя половин милион американски войници в Украйна, вече и аз ще почна да говоря за победа на Украйна във войната. Обаче не виждам такова нещо", заяви математикът.

Успешен ли беше Курският пробив

"Грубата математика казва, че Русия ще победи във войната и ще откъсне територии от Украйна. Това е голата истина и ние трябва да се съобразяваме с това.

Курският пробив на ВСУ на Украйна не беше успешен. Още на втория ден казах, че тази работа ще свърши зле. Там се водят битки на място, което е колкото територията на София, това успех ли е? Загубите на украинската армия там са много големи", допълни експертът.

Според него военно значение в тази операция няма, а имало някакво друго значение, което било жизнено важно за Украйна.

Как Тръмп ще спре войната

"Камала Харис трябва да победи на президентските избори в САЩ, защото Тръмп оня ден каза: "Като стана аз президент и войната ще спре!" И как ще спре - много просто, ще спре помощта за Украйна и войната ще свърши", прогнозира Витанов.

"Ако на изборите в САЩ няма ала бала с гласовете, Тръмп ще победи, въпреки че за Путин е по-добре Камала Харис да спечели", каза той, като в този момент водещият Любенов го прекъсна: "Чакайте сега, слагате една теория, която е много фундаментална. Ако и в САЩ, и в тази демокрация има ала бала с гласуването за какво говорим?!"

"Публична тайна е, че има такова нещо. Има гласуване по пощата. Вие отивате в един квартал в голям град, където има хора, които не могат да пишат и всички гласуват и някой трябва да ги попълва тези формуляри, затова ги пускате по пощата. Имаше клипове как един човек отива и пуска цели сакове.

Демокрацията не е това, което ни се представя, тя е нещо друго", изтъкна Витанов.

Убийството на лидера на "Хизбула"

Той коментира и убийството на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала. "От моя гледна точка нещата в Близкия изток не са толкова сложни. Имаме две големи мрежи, които се бият една с друга - едната е израелската, другата е арабско-иранската.  

Ситуацията след смъртта на Насрала няма да се омиротвори, просто иранските специални служби ще го заменят с друг, възможно по-радикален. Той управляваше "Хизбула" 30 години, а старите лъвове не са толкова буйни, сега ще дойде младо лъвче, което ще трябва да се доказва, ако разбирате какво имам предвид.

Ситуацията няма да се промени, има какво да спре Нетаняху, защото той няма безбройна армия", категоричен е Витанов.

Ядрената бомба на Иран

Той е на мнение, че тероризмът в света има няколко глави и не може толкова лесно да се убие. "Радикализацията ще продължи, основното, което трябва да гледаме там, е кога Иран ще придобие ядрено оръжие, защото ядрената бомба на Иран ще промени съвсем обстановката.

Това означава, че САЩ трябва да държат бойни групи на самолетоносачи там, такива, които боеспособни са три, другите имат нужда от ремонт. Китай преди няколко дни извади 3 бойни групи на самолетоносачи и около Тайван се строи четвърта.

Ако Иран получи ядрено оръжие най-накрая, американците ще бъдат принудени държат поне една бойна група самолетоносачи и за Тайван ще останат две. Значи спешно трябва да се ремонтират още няколко, защото Китай ще имат превъзходство. Ето как един уж нищо и никакъв конфликт в Близкия изток води до глобални последствия", анализира математикът.

Колко партии ще влязат в НС

Той прогнозира, че партиите, които могат да влязат в следващия роден парламент, на този етап са 9, но може и да станат 10. "Някой ще се разпадне. Как се прави правителство с парламент с 10 партии? Много трудно, вероятността да се състави стабилно правителство силно намалява и то може бързо да се разпадне. Ако имаме късмет може и малко над 2 милиона души да гласуват на вота.

Но ако още падне избирателната активност, народът няма да иска да живее по старому и ще има промени. Управляващите трябва да си дадат сметка какво ги очаква. Революцията на първо място означава смяна на елита", завърши проф. Николай Витанов.



Още по темата: общо новини по темата: 133
26.09.2024 »
24.09.2024 »
23.09.2024 »
23.09.2024 »
20.09.2024 »
19.09.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този росстрол сигурно мечтае (и ще предвещае), че на Възкресение, не Христос, а ленин ще се съживи, ще излезе от мавзалея, ще поведе работниците и селяните и ще установи комунизъм в целия свят. Венсеремос, другарю.
Aнонимен
преди 6 ч. и 7 мин.
+1
 
 
Тоз смешник в началото на войната беше изчислявал,че Русия ще победи декември 2022г.Незнам изобщо,защо го търсят за мнение?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: