Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Нападението над Тръмп само ще помогне на кампанията му
Автор: Георги Иванов 10:46 / 16.07.2024Коментари (0)1391
©
Нападението над Тръмп само ще помогне на кампанията му. Благодарение на демонстрираното хладнокръвие и се повиши неговата приемливост за следващ президент на САЩ, въпреки многото критики, които той събра. Това каза в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“ политологът проф. Антоний Тодоров.

Политиката е измислена, за да можем да живеем заедно въпреки различията си. Политиката често се определя като изкуство на невъзможното, изкуство на компромиса въпреки конкуренцията, обясни той. По думите му политиката се е ожесточила в резултат на дълъг процес, но катализиран в последните години от пандемията и войната в Украйна, като според него някак си пазарната логика е навлязла в нея.

"Конкуренцията цели да елиминира опонента, да го изхвърли от пазара, като тогава всички средства са допустими,“ каза той и даде пример с дебата между двамата претенденти Тръмп и Байдън, където много малко се е говорило по същество, а двамата взаимно са се обвинявали с остри и личностни  нападки.  

Опазаряването  на политиката съвсем не е безобидно и не е нещо логично, каза още проф. Тодоров, особено когато в този процес се намесват и социални мрежи с все по-голямото си влияние в живота на хората. Анонимността на социалните мрежи води след себе си и една агресивност в поведението на потребителите. "Тези социални мрежи не са никак безобидни – те принадлежат на големи корпорации, които както виждаме продават данните им на такива компании, като "Кеймбридж аналитика“, за да може да бъде манипулирано общественото мнение по един изключително брутален, но много ефикасен начин. Ако с това обаче не направим усилия да се справи, мисля че лошо бъдеще ни чака,“ категоричен е той.

 

Според анализатора този инцидент с Тръмп и евентуално изборите в САЩ ще повлияят негативно на процеса на глобализация и още повече ще усилят тези консервативни националистически тенденции в обществата. "Тази вълна, която бих нарекъл малко крайноконсервативна и националистическа, не е съвсем отскоро, и Доналд Тръмп донякъде беше изразител на тези вълна по време на първия си мандат. Тя е една обща реакция на начина, по който се разви глобализацията – да задоволява интересите на големите корпорации. И реакцията на много хора, които не могат да се впишат в тези глобализация, е да се обърнат към консерватизма и национализма, смятайки че това ще бъде решението.“








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: