Наш еродепутат протестира: Тръгна на нощно пътуване с камион заради отказа за Шенген

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:57 / 21.12.2023
1317
Евродепутат тръгна на нощно пътуване с камион в знак на протест срещу отказа за Шенген. Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП е решил да покаже колко чакат българските превозвачи по границите и колко ощетени са от това, че все още не ни приемат в Шенгенското пространство.  През кои от най-инфарктните, по думите му, граници е минал, колко е чакал и спал ли е в камиона?

"В момента се намирам на сърбо-хърватската граница, на пункта "Батровци". Това, което виждаме тук, е отвъд въображението. Опашката е поне 2 дни. Така изглежда Шенген по въздух. Това няма да ни помогне и е крайно време Австрия да го разбере. Ще отида на всички проблемни граници. Критиките, които се отправят към България по отношение на пазенето на границите, са смехотворни. Шофьорите спят на ротационен принцип, за да пазят камионите от мигранти. Освен приемането на бюджета, до края на мандата предстоят законодателни предложения, с които България може да покаже характер", сподели пред NOVA Новаков. Според него страната ни отдавна е готова да влезе в Шенген.

"В кулоарите на парламента се усеща, че голямата беля вече се е случила. Българите са обезверени, румънците също. Те са обидени от начина, по който се решава проблема. Тук не става въпрос за критерии, за покриване на дадени изисквания, а за шикалкавене и политически решения, които помагат на някой да бъде преизбран", уточни той.  

По думите му това, че Нидерландия е казала "да" на България, а Австрия предлага някакви решения, е сигнал, че страната ни има шанс да влезе в шенгенското пространство.

Виж коментарите (0)

Още по темата (455):
31.08.2024 Унгария подкрепя пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген
08.07.2024 Ето колко точно милиона загуби има България заради забавянето на пълното й присъединяване към Шенген
27.06.2024 Вътрешният министър: Оптимист съм, че до края на годината България ще бъде приета в Шенген и по сухопътна граница
19.06.2024 Обещания към България и Румъния и слоган, вдъхновен от Тръмп: Унгария поема председателството на Съвета на ЕС
04.06.2024 Директорът на "Гранична полиция": България е готова да влезе изцяло в
Шенген
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение удари Румъния!
Българска енергийна фирма ремонтира втория по големина ТЕЦ в Косо...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
Още един опит за покушение срещу Тръмп
Циклонът "Борис" удари Европа, хиляди са без ток, тече масова ева...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).