Момиче се самоуби с отрова за плъхове след брак с изнасилвача си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:40 / 15.03.2012
1401
16-годишна мароканка се самоуби, след като била принудена да сключи брак с мъжа, който я изнасилил. Тийнейджърката сложила край на живота си, поглъщайки отрова за плъхове.

Съпругът й се спасил от правосъдието, като се позовал на член от Наказателния кодекс, който спестява наказанието на изнасилвачите, в случай че се оженят за своята жертва. Провокирана от случилото се, организация за защита правата на жените е насрочила за днес седяща стачка пред Първоинстанционния съд в град Лараш, който утвърдил спорния брак.

В много общества, по-специално в арабските страни, където традициите и религията имат огромна тежест, загубата на девствеността на жената преди брака е смятана за позор за семейството, коментира АФП. Затова често се договарят споразумения за сключване на брак между жертвата и нейния изнасилвач.

Случаят с 16-годишната тийнейджърка започна да придобива известност в Мароко чрез социалните мрежи. Трагедията се разиграла, въпреки че новата конституция предвижда повече права за жените.

По ирония на съдбата изпълнителният директор на ООН-Жени - създадената миналата година агенция на световната организация за жените, Мишел Бачелет бе на посещение в Мароко навръх Международния ден на жената 8 март. Бившият президент на Чили осъди насилието срещу жените по света и по-специално в арабските страни.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).