Министър Цветанов "инспектира" българските огнеборци в Русия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:11 / 10.08.2010
779
Очаква се до края деня огнеборците ни да овладеят ситуацията в поверените им райони и да получат нови задачи от ръководството на кризисния щаб, съобщават от пресжентъра на МВР. Тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов е разговарял с ръководителя на българските пожарникари в Русия гл. инспектор Валентин Ангелов. Министърът се е осведомил за здравословното състояние на огнеборците, за осигурените им битови условия, както и за изпълнението на поставените им там задачи.
Пожарникарите ни продължават да се борят с огнената стихия край градовете Ногинск и Лукино-Дулево. В момента са разделени на три основни групи. Първата -  под прякото ръководство на гл. инспектор Валентин Ангелов, участва в ликвидирането на пожар в иглолистна гора и торф между градовете Ногинск и Елктроугъл. Огънят е ограничен на периметър от 5 км. с просека, която се охранява съвместно с руски пожарни екипи. Втората група от седемнадесет пожарникари, под ръководството на инспектор Тихомир Нинов, участва в ликвидирането на горски пожар край с. Воскресенское. За целта са изградени 5 гасителни линии. Сформирани са групи, които с цистерни вода обхождат района и доизгасяват отделни огнища. Третата, с ръководител гл. инспектор Кирил Кирилов, продължава да гаси горски низов пожар между гр. Лукино-Дулево и с. Язвище. Изградена е полоса от около 20 км, която се охранява съвместно с местни пожарникари.
Вчера посланикът ни в Руската федерация Н.Пр. Пламен Грозданов посети българските пожарникари и на място се запозна с условията, при които работят и живеят нашите доброволни екипи.

Blagoevgrad24.bg припомня на читателите си, че в гасенето на пожарите в Русия активно взимат участие и огнеборци от Пиринско.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вила с 23 спални и 19 бани се продава за няколко десетки мил...
Всички играчи във войната в Украйна са в преходен период
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).