Кенеди-младши и Тръмп с гръмко обещания за биткойна, ако спечелят изборите в САЩ

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:56 / 28.07.2024
1587
Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки на Bitcoin Conference 2024 в Нешвил, е направил гръмко изявление. Той е подчертал, че ако спечели изборите в страната, ще създаде стратегически резерв от биткойни в САЩ. Това не само ще даде тласък на икономиката, но и ще превърне Вашингтон в "криптовалутната столица на света", предава CryptoNewsZ.

Пред публика от почти 3000 души Тръмп е обещал, че биткойн и други криптовалути ще скочат до небесата при неговото управление. "Стойността им ще надхвърли дори цената на златото". Освен това политиката на администрация ще бъде да запази всички биткойни, които страната притежава в момента или придобива в бъдеще.

"Ако бъда избран, политиката на моята администрация ще бъде да запази 100% от биткойните, притежавани или придобити от правителството на САЩ в бъдеще. Това по същество ще стане ядрото на националния стратегически резерв за биткойни", е заявил политикът.

Той е добавил, че е необходимо да се действа сега, защото ако първите стъпки по отношение на биткойн не бъдат предприети навреме, тогава Китай ще го направи. Но Доналд Тръмп иска САЩ да станат "световната биткойн суперсила".

Кандидатът за президент е подчертал, че не трябва да се тревожи за долара, тъй като биткойнът не го заплашва по никакъв начин. И за да са сигурни всички в това, той ще създаде "Президентски консултативен съвет за биткойн и криптовалути".

По време на същата конференция независимият кандидат Робърт Ф. Кенеди-младши е очертал смела визия за интегриране на биткойн в американската икономика, ако бъде избран за президент.

Основното предложение на Кенеди включва ежедневни покупки на биткойн за укрепване на финансовата стабилност на страната. Той е предложил да се преразпределят всичките 204,000 BTC, които понастоящем се държат от Министерството на правосъдието на САЩ и американските маршали, към Федералния резерв.

Кенеди разглежда биткойн като ключов актив, който би могъл да подобри глобалната икономическа позиция на САЩ. Неговият план включва Министерството на финансите да купува по 500 BTC всеки ден, докато резервът достигне 4 милиона токена, което потенциално би оценило резерва на "стотици трилиони долари".

Освен това Кенеди е предложил транзакциите с биткойн в долари да не се отчитат и облагат с данъци, за да се насърчи "транзакционната свобода", подобна на свободата на словото. Той също така иска биткойна да отговаря на условията за обмен на недвижими имоти по програмата за обмен 1031, за да се стимулира икономическият растеж.

Виж коментарите (0)

Още по темата (61):
14.09.2024 Богатството на Тръмп скочи с 200 милиона, след като заяви: Аз ги обичам, няма да продавам акциите на DJT
06.09.2024 Хънтър Байдън ще сключи сделка по делото за укриване на данъци
12.07.2024 Български професор в Калифорнийския университет каза кой е най-логично да земени Байдън
08.07.2024 Байдън: Оставам в предизборната надпревара, единствената задача е да победим Тръмп
07.07.2024 New York Post: Личният лекар на Байдън се е срещал с водещ експерт по болестта на Паркинсон 
31.05.2024 Тръмп превърна пресконференцията си в предизборна реч
Още новини от Международни новини:
Как бреговата ерозия накара плажовете на Испания да изчезнат
Temu и Shein вече надминаха по продажби големите европейски бранд...
Последното земетресение във Вранча е най-силното за региона за 20...
Арестуваха известен рапър
Силно земетресение удари Румъния!
Българска енергийна фирма ремонтира втория по големина ТЕЦ в Косо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).