Иран отрича да е имало експлозии до ядрения реактор в Исфахан

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:13
233
Служители на иранската база за противовъздушна отбрана "Хатам ал Анбия" отричат съобщенията за експлозии в близост до град Исфахан, където се намира научноизследователски ядрен реактор. Това съобщи израелският новинарски портал Ynetnews.

Според неговата информация изявлението на Иран е последвало съобщенията за експлозии в региона, които властите са определили като фалшиви. Порталът посочва, че не са предоставени допълнителни подробности за източника на съобщенията или за естеството на предполагаемия инцидент.

По-рано The New York Times цитира източници, според които Израел, като част от ответните си действия на ракетните удари на Иран на 1 октомври, може да атакува военни бази, разузнавателни съоръжения или командни пунктове, но не и ядрени обекти. Източниците обаче посочват, че ключови ядрени обекти на Иран биха могли да бъдат обект на бъдеща ескалация от страна на Техеран, ако той предприеме ответни действия. Изданието отбелязва, че в Израел и САЩ все по-често се чуват призиви да се използва този момент, за да се забави ядрената програма на Иран за години напред.

The Economist посочва също, че удар по иранските ядрени обекти може да бъде отговорът на Израел на изстрелването на ирански ракети към територията му. Както отбелязва изданието, Израел се подготвя за нанасяне на удари по ирански ядрени съоръжения от 20 години. The Economist посочва, че израелските военни може да са добили представа за уязвимостта на иранските цели, след като през април са успели да повредят радар на противовъздушната отбрана във военна база в Исфахан.

Виж коментарите (0)

Още по темата (97):
08.10.2024 Директорът на ЦРУ алармира, че "някои грешни решения" могат да доведат до по-нататъшна ескалация на конфликта в Близкия изток
07.10.2024 Червеният кръст: Бомбите трябва да спрат да падат! Хуманността трябва да надделее
07.10.2024 Бивш министър на външните работи: Войната в Близкия изток може да бъде предотвратена
07.10.2024 Експерт прогнозира постепенно поскъпване на бензина и дизела
05.10.2024 Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някаква форма ще трябва да въведем военно обучение
05.10.2024 Транспортният министър: Няма необходимост от евакуация на наши сънародници
Още новини от Международни новини:
Метеоролог се просълзи в ефир заради онова, което идва след 36 ча...
Мицкоски: Имаме проблем българите да бъдат вписани в Конституцият...
Двама българи изгоряха живи при тежка катастрофа в Турция
Директорът на ЦРУ алармира, че "някои грешни решения" могат да до...
Нетаняху свика спешна среща по сигурността, отложи планираната с ...
На връх годишнината от атаката на ХАМАС: Нов взрив близо до израе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).