Индийски военен самолет е прихванал българския кораб "Руен"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:16 / 16.12.2023
887
Индийските военноморски сили са реагирали бързо на сигнала за бедствие на плаващия под малтийски флаг кораб "Руен" в Арабско море, като военен патрул е прихванал кораба, който се насочва към бреговете на Сомалия, съобщава The Times of India.

Според официални лица на борда на кораба е има 18 членове на екипажа, които са били отвлечени в Арабско море. При получаване на съобщението за тревога, в което се посочва, че най-малко шестима "пирати" са се качили на кораба, индийските военноморски сили предприемат незабавни действия.

В петък сутринта самолет на индийските военноморски сили е прелетял над похитения кораб, като е поддържал непрекъснато наблюдение на неговото движение, докато той се приближава към брега на Сомалия в Източна Африка.

В изявление Военноморските сили на Индия посочват: "Военният кораб на индийските военноморски сили и самолетите за морско патрулиране реагираха бързо на сигнал за отвличане в Арабско море, включващ кораб “Руен" под малтийски флаг. Бързо реагирайки на развитието на ситуацията, индийските военноморски сили пренасочиха своите военноморски патрулни самолети, които извършват наблюдение за патрулиране срещу пиратството в Аденския залив.

Самолет прелетя над отвлечения кораб рано сутринта на 16 декември, като самолетите на индийския флот непрекъснато наблюдават движението на кораба, който в момента се насочва към бреговете на Сомалия."

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение удари Румъния!
Българска енергийна фирма ремонтира втория по големина ТЕЦ в Косо...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
Още един опит за покушение срещу Тръмп
Циклонът "Борис" удари Европа, хиляди са без ток, тече масова ева...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).