Хакери крадат от криптопортфейли

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:27 / 19.12.2023
976
През 2022 г. от криптопортфейли са откраднати 4 милиарда долара, а 2023 г. –има намаление в размера на измамите- 1,7 милиарда. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

От една страна, това се дължи на факта, че криптовалутите вече на са толкова модерни и голяма част от криптоборсите фалираха, обясни тя. "Голяма част от основателите им дори бяха задържани и в момента се водят съдебни дела срещу тях. Тогава се повдигна сериозно въпросът за регулациите. Миналата година само от една криптовалута – Ronin Bridge, базирана на компютърна игра – Axie Infinity, са откраднати 600 милиона долара. Разучаването на подобни казуси от белите хакери дава ключа и инструмента да се справят с подобни проблеми."

"Напредъкът в киберсигурността и в софтуерите за засичане на измами, включително благодарение на изкуствения интелект, също дават резултат. Част от киберпрестъпленията вече са контролируеми и могат да се предотвратят през изкуствения интелект", каза още доц. Тодорова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Всички в Германия говорят за геройската постъпка на българин
Хванаха Алла Пугачова с антики за 20 милиона долара
Иво Инджев: Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка...
Плитко земетресение удари Централна Турция
Скопие отсече: Няма да правим конституционни промени под българск...
Осъдиха българка в Лондон, правела се на лекарка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).