Германия не е променила позицията си за прехвърлянето на ракети Taurus в Украйна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:02 / 11.08.2023
858
"Правителството на Германия не е променило позицията си за прехвърлянето на крилати ракети с голям обсег Taurus на Украйна. Берлин има други приоритети за военна помощ", е заявил говорител на германското правителство, цитиран от новинарския портал Tagesschau.

"Състоянието на нещата по отношение на доставката на ракети Taurus не се е променило. Сега Германия има други приоритети за военна помощ за Украйна.  Страната  се фокусира върху тежката артилерия, бронираните превозни средства и системите за противовъздушна отбрана.

По-рано Der Spiegel съобщи, че федералното правителство на Германия проучва начини за снабдяване на Украйна с крилати ракети Taurus с голям обсег от запасите на Бундесвера през следващите месеци, като към настоящия момент се водят строго секретни преговори с представители на отбранителната индустрия.

По данни на редакцията канцлерът на ФРГ Олаф Шолф настоява за технически модификации на ракетата, за да се елиминира напълно възможността Украйна да нанася с тях удари по руска територия. Подчертава се, че Шолц "остава загрижен от ескалацията на конфликта“. През последните няколко седмици Министерството на отбраната на Германия, според  Der Spiegel, се е обърнало към производителя на Taurus с искане да включи подходящо ограничение за целево програмиране в крилатите ракети.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение удари Румъния!
Българска енергийна фирма ремонтира втория по големина ТЕЦ в Косо...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
Още един опит за покушение срещу Тръмп
Циклонът "Борис" удари Европа, хиляди са без ток, тече масова ева...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).