Еднодневните плажове в Гърция отново хит сред родните туристи

Автор: Ливия Кукова
Коментари (0)
16:08 / 28.06.2024
751
За поредна година плажовете в Гърция се оказват предпочитано място за почивка от страна на жителите на Благоевград и областта. Хит сред туристите са така наречените еднодневни плажове в южната ни съседка. Това каза за предаването "Цветовете на България“ на Радио "Фокус“ Здравка Чимева, туроператор и специалист в областта на организираните почивки.

"За нас Бяло море е много близо, особено за хората от общините Петрич и Сандански, които са по-близко до границата. Съвсем нормално е те да предпочитат тези плажове. На нашето Черно море също има страхотни места, пътували сме с нашите туристи, но за един е много по-удобно да идеш до Гърция. Хем си си вкъщи, хем си на море. Другото нещо за Гърция е, че има много диви плажове, храната е вкусна, а и все пак си бил на море в друга страна. Другото нещо е, че подобен вид еднодневни екскурзии не са скъпи“, каза още Чимева.

По думите ѝ за жителите на Благоевградска област е много по-евтино да отидат на плаж на Бяло море, отколкото да пътуват някъде в България.

Друга причина, която подтиква туристите от град Благоевград да пътуват до Гърция за еднодневен плаж е, че в общината няма градски плаж, а цените на съществуващите басейни са горе-долу идентични с организираните екскурзии до Бяло море, показва проверка на "Фокус“. В тази връзка Здравка Чимева коментира, че в крайна сметка не е еднакво да си на плаж на басейн и да си на море.

"Изключително важно е, че водата в Бяло море е с много висок промил на соленост и това изключително добре влияе върху организма на хората. Има и друг момент. Това все пак е Бяло море, там няма такова силно вълнение, има красиви плажове. Приятно е, емоция е създава се една общност. Наистина и аз съм учудена колко много хора се записват“, прибави тя.

Здравка Чимева обясни, че тази година сезонът на еднодневните плажове е започнал още през месец юни и ако се съди по миналата година, то подобен вид екскурзии ще има и до края на месец септември.

Виж коментарите (0)

Още по темата (383):
02.07.2024 Предупреждение за Бургас за утре!
02.07.2024 Вечният спор: Кое море е по-хубаво – нашето или гръцкото
02.07.2024 Млад бургазлия почина, след като се прибра от Гърция
02.07.2024 Попариха ни с по-голям туристически данък
02.07.2024 Опасно време днес!
02.07.2024 Проф. Рачев ни съветва как да се справим със Сахарската жега
Още новини от Международни новини:
"Икономист": Преди две десетилетия е имало много по-малка разлика...
Евакуират туристи в Гърция
Президентът от Гърция: Директен сблъсък между НАТО и Русия може д...
Опустошителна буря връхлетя Европа, най-малко седем души са загин...
Голяма петролна компания подписа договори за над 25 млрд. долара,...
Вселенският патриарх Вартоломей: Поздравявам българския народ за ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).