ЕС ще брои делфините в Черно море за 5 пъти по-малко пари

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:39 / 12.08.2013
630
Европейският съюз ще брои делфините в цялото Черно море за 5 пъти по-малко пари, отколкото "Зелени Балкани". За това алармираха от Граждански комитет за борба с корупцията. Според комитета Главна дирекция "Морско дело и рибарство" на Европейската комисия е възложила обществена поръчка за преброяването на морските бозайници в Черноморието срещу 390 000 евро.

В началото на август екоминистерството спря скандална обществена поръчка за преброяването на делфините в родното Черноморие на стойност 3,5 млн. лв. Изпълнителната агенция по околната среда беше възложила поръчката без конкурс на сдружение "Делфин", регистрирано дни преди това.

"Докато "зелени" активисти се готвеха да приберат 3,5 млн. лв., се оказа, че Евросъюзът вече е организирал друго броене на делфините. Изпълнението тече в момента и обществената поръчка за броене на българските делфини е безсмислена и излишна", твърдят от Гражданския комитет.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан: Напрежени...
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).