ЕК с акция срещу "гърмящите" гръдни импланти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:43 / 25.09.2013
423
Еврокомисията проверява 28-те държави-членки на ЕС, за това как издават разрешения за използването на медицински изделия - от обикновен лейкопласт до сърдечни пейсмейкъри. Целта е да се възстанови доверието на пациентите след скандала с "гърмящите" гръдни импланти на фирмата Poly Implant Prothеsе (PIP), съобщават от пресслужбата на ЕК.

"Комисията вече разполага с по-ясни правила за провеждането на внезапни одити, изпитване на проби или съвместна оценка от страна на нотифицираните органи", обясни вчера комисарят за политиката за потребителите Невен Мимица. 

По думите й в началото на следващата година трябва да приключи процесът на преразглеждане на нормативната база по отношение на медицинските изделия.

Вече са проведени 11 подобни одита, а до края на годината са планирани още 8. Два нотифицирани органа са били задължени временно да спрат да издават разрешения, съобщават още от ЕК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан: Напрежени...
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).