Две седмици по-късно: ФБР призна, че куршум е пронизал ухото на Тръмп

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:44 / 27.07.2024
1530
Близо две седмици след опита за убийство на Доналд Тръмп Федералното бюро за разследване (ФБР) потвърди на 26 юли, че наистина куршум е попаднал в ухото на бившия президент, като по този начин се изясняват противоречивите версии за това какво е причинило нараняванията му, след като въоръжен мъж откри огън на митинг в Пенсилвания, пише Voice of America.

"Това, което е пронизало бившия президент Тръмп в ухото, е бил куршум, независимо дали цял или фрагментиран на по-малки части, изстрелян от пушката на починалия субект", се посочва в изявление на агенцията.

Изявлението на ФБР отбеляза най-категоричното описание досега на органите на реда за нараняванията на Тръмп и последва двусмислените коментари по-рано през седмицата на директора Кристофър Рей, които сякаш хвърлиха съмнение върху това дали Тръмп е бил улучен от куршум.

Коментарът на Рей предизвика яростта на Тръмп и неговите съюзници и допълнително подхрани конспиративните теории, които процъфтяват и от двете страни на политическия фронт на фона на липсата на информация след нападението от 13 юли.

Досега федералните служители, участващи в разследването, включително ФБР и "Сикрет сървис", многократно отказваха да предоставят информация за това какво е причинило нараняванията на Тръмп. Кампанията на Тръмп също така отказа да предостави медицинската документация от болницата, в която той е бил лекуван за първи път, или да посочи лекарите, за да могат да отговорят на въпроси.

Вместо това актуална информация идваше или от самия Тръмп, или от бившия лекар на Тръмп в Белия дом Рони Джаксън, верен съюзник, който сега представлява Тексас в Конгреса. Въпреки че Джаксън е лекувал Тръмп от нощта на нападението, той е подложен на сериозен контрол и не е лекуващ лекар на Тръмп.

Очевидното нежелание на ФБР да потвърди незабавно версията на бившия президент за събитията - заедно с гнева, който той и някои негови поддръжници насочиха към Бюрото след стрелбата - повдигна ново напрежение между кандидата на републиканците и главната федерална правоохранителна агенция в страната, върху която той скоро може отново да упражнява контрол.

Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
15.09.2024 Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост до Тръмп
15.09.2024 Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
15.09.2024 Още един опит за покушение срещу Тръмп
24.07.2024 Кадри от боди камери показват снайпериста на покрива след стрелбата срещу
Тръмп
22.07.2024 Конгресът на САЩ обвини директора на "Сикрет сървис" в некомпетентност и призова за оставката й
20.07.2024 Елена Поптодорова: Никой не помни вицепрезидентите, освен ако не станат президенти
Още новини от Международни новини:
Силно земетресение удари Румъния!
Българска енергийна фирма ремонтира втория по големина ТЕЦ в Косо...
Властите арестуваха заподозрян във връзка със стрелбата в близост...
Белият дом коментира стрелбата "в близост" до Доналд Тръмп
Още един опит за покушение срещу Тръмп
Циклонът "Борис" удари Европа, хиляди са без ток, тече масова ева...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).