Децата да знаят поне два чужди езика, препоръчва Евросъюзът

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
12:42 / 29.08.2010
502
Тригодишни родни малчугани вече сричат на английски. Все повече родители започват да записват децата си на чужд език от съвсем малки. Това заяви учителката Петя Янкова, която преподава на хлапета в забавачките. Дамата работи в една от най-големите фирми за чуждоезиково обучение у нас. При най-малките е много важно да свързват английския с положителни емоции и затова той се изучава с игри и песнички, коментира тя. Янкова показа нагледно как преподава на малчуганите на Фестивала на различните езици и култури. Тя разказа за 4-годишно дете гений, което научило английски от телевизията. Родителите му не знаели абсолютно никакъв чужд език и били много заети. Пепи цял ден стоял пред екрана и гледал програми на английски. За това дете трудно можеше да се предположи, че е българче, коментира Янкова.

Няма проблем още от най ранните месеци да започнем да говорим и на друг език на бебето, категорична е Емилия Славова. Тя допълни, че според ЕС всяко дете трябва да научи поне 2 чужди езика. Затова трябва да се започне от рано. Така хлапетата ще могат да овладеят и втори и трети език, коментира Славова.

Експертите са категорични, че няма връзка между владеенето на българския език и изучаването на чужд при малчуганите. Според тях, детето възприема новите фрази най-добре сутрин.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (9)
Още новини от Международни новини:
Тази вила с 23 спални и 19 бани се продава за няколко десетки мил...
Всички играчи във войната в Украйна са в преходен период
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).