Бургаско семейство живее под мост в Хамбург

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:26 / 28.08.2013
1180
Големи детски очи надничат от палатката. Момче и неговата по-малка сестра, които са от България, не са на къмпинг - те живеят в мизерни условия под моста "Кенеди" в германския град Хамбург, пише в. "Хамбургер моргенпост".

Бабата и дядото са дошли преди месец в Хамбург и оттогава са се заселили под моста, допълва немското издание. Те са пристигнали от българския крайбрежен град Бургас, защото там не виждали никакво бъдеще за себе си. Дошли са с дъщеря си, която е на 24 години, и двамата си внуци - Катерина, на 4, и Иван, на 6 години.

Под моста са наредени дванадесет палатки. Семейство Николови живеят в най-голямата, която се намира в средата.

Семейството се надява да получи помощ, макар законът в Германия да предвижда правото на обезщетения за имигрантите, ако преди това са работели в продължение на три месеца.

Междувременно на семейството е било предложено убежище. Въпреки това общ приют за настаняване на цели семейства не съществува. Мъжете и жените биват разделяни, а за децата се грижат в специални детски учреждения.

Ако, както е в случая на семейство Николови, чужденците нямат право на обезщетения, социалните служби могат да им предложат единствено билет за пътуване до родината им.

В понеделник социалните служби са настанили за една нощ семейството в хотел. Сега възрастните в семейството трябва да решат дали да приемат предложението за връщане в България. Ако те откажат и се върнат да живеят под моста, службите могат да се намесят и да им отнемат децата.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан: Напрежени...
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).