Бургас впечатлява в Русия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:10 / 29.03.2012
1584
С възможностите за активна почивка, пълноценен отдих и изпъстрената с фестивали и събития културна програма, която предлага Бургас, се запознаха руските туристи. Това стана факт, след като делегация от Община Бургас, водена от зам.-кмета Йорданка Ананиева представи за първи път потенциала на морския град в сърцето на Русия - столицата й Москва.

Поводът - 19-то поред издание на един от трите най-големи и престижни световни форуми в сферата на туризма MITT` 2012 "Пътешествия и туризъм", провело се от 21 до 24 март.

Щандът на Бургаската община бе част от общата визия на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с обща площ от 521 кв. м. Акцентът в него бе върху предстоящите Великденски празници и възможностите за туризъм в нашата страна и Бургаския регион.

Негови гости бяха представители на българското посолство в Русия - г-н Пламен Грозданов - извънреден и пълномощен посланик на България в Руската федерация, г-н Илиян Цонев - ръководител на службата по търговско-икономически въпроси и Димитър Заяков - заместник-ръководител на търговската служба.

Бургас предизвика силен интерес от страна на руските туроператори и жители, като позната и обичана туристическа дестинация. Едни от основните запитвания на посетителите бяха свързани с възможностите за семейни почивки и детски лагери в Бургас. Над 40 представители от различни страни са заявили интерес за взаимно сътрудничество и съвместни инициативи с делегацията от Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).