Бургас почерпи опит от европейски градове в сферата на енергийното градско развитие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:16 / 02.10.2012
803
Община Бургас почерпи опит от най-напредналите европейски градове в сферата на устойчивото енергийно градско развитие. Това се случи в рамките на провелата се международна конференция в гр. Малмьо, Швеция, като част от проект Covenant CAPAcity - "Изграждане на капацитет на местните власти за напредък в областта на климатичните промени и устойчивата енергия: планиране, действия, мониторинг и проект CASCADE - "Градове обменят опит относно управлението на енергията на местно ниво", финансирани по програма "Интелигентна енергия за Европа" на Европейската комисия. Реализацията на съвместни инициативи по проекти финансирани по програма "Интелигентна енергия за Европа" и насочени към постигането на общи цели е силно насърчавано от страна на Европейската комисия, с оглед на по-качественото изпълнение и постигането на по-висока устойчивост на резултатите.

По време на конференцията г- жа Атанаска Николова, зам.- кмет "Европейски политики, околна среда" в Община Бургас, представи ползите от прилагането на екологични политики на местно ниво и положените усилия от страна на Община Бургас за въвеждане на енергоефективни мерки във всички обществени сгради, създаването на подходящи условия за използване на алтернативен транспорт от гражданите, както и използването на възобновяеми енергийни източници.

Домакините от Община Малмьо, световен лидер в областта на устойчивото енергийно развитие, представиха успешния си опит от комбинацията на дългосрочно планиране с конкретни реализации в трите направления на устойчивото развитие - социална, икономическа и екологична устойчивост. Силно впечатление направи амбицията до 2020 град Малмьо да използва 100% енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).