Бургас и Вологда ще правят заедно тролеи?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:33 / 28.09.2012
2231
Бургас и Вологда подписаха Меморандум за сътрудничество. Церемонията се състоя в северния руски град, който бе посетен с тази цел от зам.-кмета Красимир Стойчев.

Това е следващото ниво в развитието на приятелските отношения между двата града. По-рано тази година, през месец май, кметът на Вологда Евгений Шулепов бе в Бургас начело на бизнес делегация. По време на престоя си тук той и кметът Димитър Николов подписаха Инициатива за установяване на приятелско сътрудничество.

"Страните се договориха за съвместна преработка и износ на хранителни продукти от Бургас за Вологда", пише в официалния сайт на руския град.

Кметът Евгений Шулепов е направил и следното предложение:

"Нашата страна е заинтересована от организацията на съвместното производство на тролейбуси на територията на Бургас. Във връзка с това в предприятията в град Вологда ще се увеличи производството на авточасти".

С особено внимание е разгледано предложението на българската делегация за създаване на пряка авиолиния от Летище Череповец до Бургас. Това ще позволи двата града да станат още по-привлекателни за туристите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).