България удължава срока на руските визи до 30 дни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:02 / 09.08.2010
392
Българското правителство реши да удължи срока на визите за руски граждани, които пребивават в България, до 30 дни. Решението е взето във връзка с усложнената обстановка в Русия, породена от летните пожари и множеството запитвания от страна на руски граждани, които почиват в България, дали могат законно да продължат престоя си у нас.
 
Вследствие на бушуващите горски и торфени пожари в Москва и в редица други области на Руската федерация, въздухът там е значително замърсен и видимостта е нарушена, което създава сериозни проблеми за живота в руската столица. На населението от засегнатите райони, особено на деца, както и на страдащи от заболявания на горните дихателни пътища, не се препоръчва престой на открито.

Удължаването на визите ще важи за всички, които са влезли в България и към 8 август 2010 г. пребивават в страната с валидни краткосрочни визи. При напускане на България до 6 септември 2010 г. на онези от тях, които са просрочили разрешения с визата срок, няма да бъдат съставяни актове и наказателни постановления.

В периода януари-юни 2010 г. България е посетена от 137 216 руски граждани, което е с 29,2% повече спрямо същия период на миналата година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Тази вила с 23 спални и 19 бани се продава за няколко десетки мил...
Всички играчи във войната в Украйна са в преходен период
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).