Бразилците поръчват 2630 пици в минута

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:16 / 28.12.2023
670
Проучване разкри, че любимата на цял свят пица е поръчвана 2630 пъти в минута от бразилци, което прави средно 44 пици в секунда.

Едно от най-популярните ястия в Бразилия е с италиански произход и пристига при огнения народ в началото на 20 век. Пицата винаги се появява като една от първите опции за храна, защото освен че е вкусна, тя е с добро съотношение цена/качество.

Според проучване на Associação Pizzarias Unidas do Brasil (Обединена асоциация на пицариите в Бразилия), 3,8 милиона пици се произвеждат дневно в страната, със средно производство от 2630 единици на минута. Само щатът Сао Пауло е отговорен за производството на 870 хиляди пици на ден.

Проучването "Професионален профил, пица и пазарна панорама“, проведено с 203 компании в сектора, гласи, че пицата пеперони е на първо място в класацията за най-търсени вкусове с 38,2% предпочитания. Вторият най-консумиран вкус е моцарела, която представлява 16,2% от поръчките, следвана от маргарита (13,2%), португалска (10,3%) и пиле (4,9%).

Според проучването пицариите са все по-загрижени да отговорят на търсенето на потребителите, които следват по-рестриктивни диети, предлагайки веган и вегетариански варианти, които вече съставляват менюто на 55% от изследваните заведения. Понастоящем 64,7% от картографираните единици имат опции с нулева лактоза, пълнозърнести тестени изделия, безглутенови или вегански и вегетариански варианти. Това показва разнообразието на производството на пица в Бразилия.

Като цяло пицариите имат голямо търсене на вегетариански пици, сервирани в 71,2% от обектите. Веган пиците са включени в менюто на 47% от заведенията, следвани от пица с пълнозърнесто тесто (32,6%), без глутен (27,3%) и без лактоза (18,9%). Друг момент, подчертан в изследването е, че нарастването на търсенето на този вид пица също е отбелязано от 72,7% от единиците.

Проучването е проведено между 13-ти и 16-ти юни 2023 г. по време на Fispal Food Service, което представлява извадка от сценария на бразилския пазар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Павел Дуров: Telegram не е "анархистичен рай" и Франция греши, ка...
Стрелецът от Мюнхен е австрийски гражданин, с корени от Босна и Х...
Глобиха в Италия шофьор от българска фирма, не е бил почивал от д...
Планират мащабен проект под Черно море, който може да влезе в екс...
Известна марка не може да продаде колите си, може да им се наложи...
Доктор и "Кетаминовата кралица" ще бъдат съдени за смъртта на Мат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).