Борис Петров, анализатор: Големият губещ от войните в Украйна и в Ивицата Газа се оказа Европа

Автор: Живко Кръстев
Коментари (0)
16:00 / 03.11.2023
1154
Големият губещ от войната в Украйна се оказа Европа. Големият губещ от войната в Ивицата Газа отново ще се окаже Европа. Това каза в предаването "Човекът на фокус", по Радио "Фокус" Борис Петров – финансов анализатор. "Европа понася ударите от скока в енергийните суровини, тъй като в момента е наказала най-големия си доставчик на суровини. Другите два фактора са бежанската вълна и тероризмът, който видяхме, че се отключи веднага след действията в ивицата Газа", смята анализаторът.  

Според него, Европа отново ще бъде най-потърпевша и от новия конфликт. Тя продължава да заема силно агресивни позиции в конфликти, които при всички положения ще са губещи за нея. Вместо да се опитва да балансира и намалява напрежението по границите си, европейските политици работят точно обратното. Те вдигат напрежението по границите си, като вземат позиции, които невинаги съответстват на интереса на държавите в Европа, и именно това в даден момент води до страничните ефекти – вдигане на цените.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Български и руски мафиоти действат в Северна Гърция и налагат кон...
Най-малко 14 души са загинали при наводнения в Босна и Херцеговин...
Пламен Димитров, информационен център на МО: Загубата на Угледар ...
Мелания предаде Тръмп
Световната здравна организация иска да ограничат използването на ...
Турция чупи рекорди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).