9,5 по Рихтер разтресе Сибир

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
17:10 / 28.12.2011
923
Рекордно по сила земетресение разлюля руската република Тува в Сибир. В епицентъра трусът е бил със сила 9,5 по Рихтер. Въпреки това няма данни за пострадали и сериозни щети, предаде кореспондентът на БНР в Москва Васко Михайлов.

Земетресението е най-силното, измерено в региона. То е било усетено във вторник вечерта във всички републики в Сибир. Въпреки студа от минус 30 градуса много хора са прекарали нощта на открито, опасявайки се от нови трусове. 
 
В сряда бяха проверени пътища, мостове и електропроводи, но не бяха открити повреди. Съобщава се само за напукани стени и паднали мазилки в някои жилищни постройки. Училищата и детските заведения са затворени. Според ръководителя на руското Министерство на извънредните ситуации Сергей Шойгу, който е родом от Тува, липсата на разрушения и жертви е истинско чудо. Въпреки това в републиката, която се намира до границата с Монголия, беше обявено извънредно положение. В помощ на жителите на засегнатите райони бяха изпратени специализирани самолети и спасители в очакване на евентуални мощни вторични трусове. Според специалистите обаче сеизмичната активност е започнала да затихва.

Виж коментарите (11)
Още новини от Международни новини:
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка си с държави, които налагат дест...
Започна ранното гласуване на тазгодишните президентски избори в С...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).