Знаете ли откъде идва макадамията?

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
17:23 / 04.01.2024
751
Ядките макадамия идват от Австралия. Те са изключително здравословни и имат доказано благоприятен ефект върху организма. Те са едни от най-добрите източници на полезни мастни киселини. Мононенаситените мастни киселини са добър помощник за сърдечно-съдовата система, защото помагат за понижаване на холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания и инсулт. 

Ядките макадамия съдържат палмитолеинова киселина, която може да ускори метаболизма на мазнините и да намали способността на тялото да ги съхранява.

Маслото от макадамия пък е много здравословно и има по-висока точка на дим от зехтина. Затова може да се използва при по-високи температури. То също така е отличен източник на антиоксиданти.

Макадамията съдържа много фибри, които подобряват чревната перисталтика. Тези ядки съдържат и магнезий, калций, желязо, мед, хром, манган и цинк. Те обаче са много калорични. Ядките и тяхното масло са едни от най-богатите източници на палмитоленова киселина, мононенаситена мазнина, наречена още омега-7. Макадемията съдържа и сквален. Това е липид, който стои в основата на естественото възпроизвеждане на кожните клетки и е източник на енергия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Представителите на тези зодии ще се радват на пълни джобове
Пръска сексапил и красота след раздялата
Вижте снимка на Натали Трифонова от първия й учебен ден
Какво беше училището по време на соца?
Днес един от най-популярните у нас американски актьори празнува р...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).