Зелена светлина за еднополовите бракове и във Великобритания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:24 / 17.07.2013
735
След като редица държави и американски щати разрешиха сключването на брак между хора от един и същи пол, Лондон също е на път да приеме мярката. На последното си заседание горната камара на британския парламент даде зелена светлина на законопроекта за узаконяването на еднополовите връзки.

Камарата на лордовете постигна съгласие да изпрати законопроекта в Камарата на общините, където депутатите ще направят преглед на правителствените поправки, преди той да стане закон. Очаква се това да стане без проблеми, тъй като по-рано долната камара го одобри с 390 на 148 гласа.

Приемането на законопроекта беше посрещнато с ликуване от негови поддръжници пред парламента. Законопроектът ще даде възможност на хомосексуалните двойки да сключват брак както на граждански, така и на религиозни церемонии в Англия и Уелс, въпреки че Англиканската църква, която е разделена по въпроса, не допуска бракосъчетаване на хора от един и същ пол.

В момента хомосексуалните двойки могат да създават граждански партньорства, които носят сходни с брака права и отговорности. В началото на февруари долната камара на британския парламент узакони с голямо мнозинство еднополовите бракове. Тогава премиерът Дейвид Камерън лично се обяви в подкрепа на реформата, предизвикала остра съпротива в редиците на собствената му партия.


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Покупката на ананас или маруля се приема за открита покана за фли...
Кои са храните с най-високо съдържание на протеин?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).