Завърши музикалният фестивал Spirit of Burgas

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:05 / 17.08.2009
2137
Завърши музикалният фестивал Spirit of Burgas. След три дни и общо над 24 часа музика по седем разнообразни сцени, купонът на Централния бургаски плаж приключи. Десетки хиляди посетиха сцените и се забавляваха трите дни с някои от най-добрите български и световни групи и диджеи. В третия ден на Спирита свириха банди, познати в цял свят, като Clawfinger, The Crystal Method на главната сцена, както и наши изключително качествени и атрактивни изпълнители, като например Лот Лориен или Karandila Gypsy Brass band.

Тридневният фест докара огромно количество туристи в Бургас и околността. Хотелите, квартирите и общежитията бяха препълнени дори в близките населени места. Заведенията по центъра се радваха на незапомнен поток хора и направиха огромни обороти само за трите дни. Няма как да се оспори изключително доброто въздействие на фестивала върху икономиката. Освен директните приходи, Spirit of Burgas е и много добра реклама за града и България, като е едно от най-качествено организираните събития у нас. Доста чужденци видяха жив и приветлив Бургас и най-вероятно ще се върнат отново, дори извън фестивала. От феста спечелиха дори уличните изпълнители, които се радваха на голям интерес от меломаните.

Негативната страна е единствено боклуците и неприятностите, които създават толкова много хора в центъра на Бургас. След феста Морската градина и централния плаж са пълни с боклуци и са в доста неприветлив вид. До няколко дни обаче се очаква всичко да бъде почистено и да възвърне стария си вид. Шумовото замърсяване тази година бе далеч по-слабо и живеещите в района на фестивала едва чуваха музиката от сцените и бяха слабо притеснявани от звуците от фестивала.

Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
17.12.2009 Spirit of Burgas е в десетката на най-добрите фестивали
10.12.2009 Spirit of Burgas с поредна номинация за най-добър фестивал
08.10.2009 Spirit оf Burgas се бори за най-добър фестивал
01.09.2009 Михаил Куцев: Над 30 000 души са били на Spirit of Burgas
21.08.2009 Анонимни еколози се оплакват от Spirit of Burgas
17.08.2009 Ден след края на Spirit of Burgas Морската градина свети
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).