Защо е по-добре да не ядете мляко и хляб на закуска

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:29 / 12.02.2024
1395
Закуската е ключов елемент от нашия дневен режим, определящ нашето благополучие през целия ден. Тя не само предоставя необходимата енергия, но и влияе на настроението, продуктивността и нашата способност да вземаме правилни решения. Въпреки това, не всички храни са подходящи за начало на деня. В тази статия ще разгледаме петте храни, които трябва да избягваме при закуска, за да поддържаме баланс и добро физическо и умствено здраве. Ето и кои са те.

1. Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове, въпреки своите витамини и полезни свойства, могат да предизвикат неприятности, ако се консумират на гладно. Съдържащите се в тях киселини могат да дразнят стомаха и дори да провокират алергични реакции. Вместо да ги изключим напълно, трябва да ги консумираме в умерени количества и в комбинация с други храни.

2. Картофи

Въпреки че картофите са важен източник на енергия, те са тежки за храносмилане и могат да доведат до натоварване на стомаха. Консумацията им като закуска може да доведе до нежелани тежести и дори да влияе отрицателно на настроението. Подходящо е да ограничим консумацията им и да ги заменим с по-леки и лесноусвоими опции.

3. Кисело мляко

Въпреки че често се препоръчва като част от закуската, консумацията на кисело мляко преди обяд може да бъде безполезна. То не предоставя достатъчно калории, които са необходими за започване на деня и полезните бактерии в него изискват съчетание с други храни, за да бъдат ефективни. Консумирано на гладно, киселото мляко може да бъде недостатъчно за удовлетворяване на енергийните ни нужди.

4. Хляб от пшенично брашно

Печените изделия, включително хлябът от пшенично брашно, са източник на глюкоза, която може да доведе до ненужно увеличаване на теглото. Маята в тях може да причини подуване на корема и дискомфорт. За да поддържаме здравословна закуска, трябва да се въздържаме от хлебните изделия.

5. Чесън

Въпреки че чесънът е ценно допълнение за много ястия, консумацията му на закуска може да предизвика дискомфорт. Той може да причини колики и спазми, които могат да затруднят нормалното функциониране през целия ден. Освен това, неприятната миризма, свързана с чесъна, може да създаде допълнителни неудобства през работния ден.

Балансираната закуска е ключова за поддържане на нашето благополучие и енергия през целия ден. Избягването на определени храни в началото на деня може да предотврати чувството на дискомфорт и да ни помогне да поддържаме здравословен начин на живот, пише actualno.com.

Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).