Започват Есенните литературни празници 2009

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:35 / 29.09.2009
983
От 1 октомври започват Есенните литературни празници'2009, организирани от Община Бургас. Традицията, датираща от 1997 година, продължава с богата и разнообразна програма, подготвена съвместно с писателските обединения в града и съдействието на ОФД - Бургас, Регионална библиотека „П.К.Яворов", БХГ „ Петко Задгорски" , Кукления театър, НУМСИ „Проф. П. Владигеров", читалище „Фар". „В продължение на цял месец на почит ще са творците на словото, които съставляват впечатляваща група в Бургас и затвърждават славата му на литературен град", заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.

В афиша на празниците са включени както изяви на бургаските писатели и поети, включително литературни премиери, така и на писатели - гости. Интерес ще предизвика спектакълът „Вдъхновени от Бургас" по текстове на български писатели. Предвидена е и премиера на документалния филм на Александър Томов за Христо Фотев „Тоя влак за Бургас е тъй бавен...". В деня на официалното откриване на литературната есен ще излезе и вестник „Литературен Бургас", който ще се разпространява безплатно.

Бургаска литературна есен'2009 ще започне на 1 октомври - Ден на поезията и Ден на музиката с Празничен вечерен акт „Отражения" в арт център „Опера" от 19.00 часа. Входът за всички литературни събития е свободен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).