Започнаха снимките на филма за Христо Фотев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:05 / 23.03.2009
715
„Започнаха снимките на документалния филм посветен на големия бургаски поет Христо Фотев", заяви писателят и режисьор на филма Александър Томов на пресконференция в Община Бургас. Той сподели, че до момента са заснети кадри от бургаската гара и пристанището. Заснемани ще бъдат и културните прояви Дни на Фотев, които Община Бургас организира по случай 75 - годишнината на поета. Той сподели, че документалната лента трябва да е готова до края на май и призова всеки, който има запазени кадри и снимки на поета, които биха помогнали да се реализира филма да се позвъни на телефон 0887 847 828.

Честването на поета стартира още на 20 март, петък, в ДТ „Адриана Будевска" с музикално - поетичния спектакъл по стихове на Христо Фотев „Приемам възхитителния риск...".

По време на разговора, стана ясно, че на 23 март от 18.00 часа в Младежкия културен център ще се проведе спектакълът „Бях на самия връх на мойта младост". На срещата ще присъстват творци - колеги и приятели на Фотев - проф. Георги Чалдъков, проф. Иван Караньотов и писателят Александър Томов, които ще се срещнат и разговарят с ученици от бургаските училища. По време на спектакъла гостите и участниците ще видят запазени документални кадри на поета и ще станат свидетели на двете изложби на Вяра Стефанова - „Фотеви мигове" /фотографии/ и експозицията „Сред автографите на  Христо Фотев".

На 25 март /сряда/ в деня, в който е роден Христо Фотев, отново в шест следобед пред паметника на поета в Морската градина на Бургас ще бъдат поднесени цветя и ще бъде изнесен музикално - поетичния спектакъл „Аз искам да повярвам, че съм жив...".

Последната проява от поредицата инициативи посветени на Фотев ще бъде на 30 март от 12.00 часа в Клуба на ученика в СОУ „Константин Преславски". Литературният клуб към училището ще отбележи годишнината с музикално - поетичния фестивал „Христо Фотев - поетът на Бургас". Гост на честването ще бъде бургаската поетеса Венда Райкова.

На срещата присъстваха още заместник - кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, авторът на фотоизложбата „Фотеви мигове" Вяра Стефанова и реализаторите на музикално-поетичния спектакъл „Аз искам да повярвам, че съм жив..." Георги Райков и Пламен Каров.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).