За първи път поставят "Турандот" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:05 / 25.02.2009
565
За първи път бургазлии ще гледат хитовата опера на италианския композитор Джакомо Пучини "Турандот". Премиерата на постановката е на 27 февруари (петък) от 19.00 часа.

За участие са поканени звезди, като Александър Крунев, Костадин Андреев и монголката Баясгалан Дашням, която ще изпее партията на принцеса Турандот.

Постановката е дело на главния режисьор на Старозагорската опера Нина Найденова, диригент е директорът на Русенската опера Найден Тодоров, а хореограф - директорът на балет „Арабеск" Боряна Сечанова.

"Това не е заглавие, което ще се върти. За сега е планирано постановката да се играе само два пъти в Бургас - в петък на сцената на операта и през лятото на открито по време на "Летните музикални празници", обясни директорът на Оперно-филхармоничното дружество в Бургас Александър Текелиев.

През лятото към състава на артистичната трупа ще се включат и звездите Веселина Василева и Орлин Горанов. "Турандот" е последната опера на Пучини, която е довършена след смъртта му от негов ученик, за да види творбата бял свят.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).