ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
За перфектната кайма си има малък трик | ||||||
| ||||||
Извън разнообразните подправки обаче винаги сме се сблъсквали с един проблем - когато започнем да я запържваме или задушаваме, каймата ни никога не става на равномерни парченца. Причината вероятно се корени в това, че обикновено използваме дървена или силиконова шпатула, за да я разбъркваме докато се готви. А просто е трябвало да посегнем към друг уред - пресата за картофено пюре. С негова помощ можем да намачкаме мляното ни месо на малки равномерни парчета, които създават цялостно по-хомогенен вид на ястието. Особено ако то е просто задушена с подправки кайма, с която да си направим домашно тако, пишат Kitchn, цитирани от lifestyle.bg. Ползването на пресата за картофено пюре обаче идва с известно предупреждение. Ако тя е метална, трябва да внимаваме да не издраскаме повърхността на тигана с незалепващо покритие, в който готвим каймата. Или просто да използваме най-обикновен тиган. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
ВиК Бургас: Тук няма да има вода днес
05:00 / 13.11.2024
Спират водата на тези места днес в Бургас
09:24 / 12.11.2024
Инцидент на пешеходна пътека с момиченце от Айтос
17:09 / 12.11.2024
Меденруднишката батка в "Биг Брадър" пак счупи тъпомера
10:19 / 12.11.2024
Първи подробности за мегаакцията на АМ "Тракия"
15:47 / 12.11.2024
3 инцидента на пешеходни пътеки в Бургаско, борят се за живота на жена!
10:09 / 12.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета