ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
За какво трябва да внимаваме, когато купуваме пазарски туршии? | ||||||
| ||||||
Добре е да знаете, че купуването на пазарски туршии крие рискове и то не малко. Ако държите на здравето си, трябва да подходите акуратно. В противен случай можете да си навлечете редица неприятности. За какво най-вече трябва да внимаваме, когато купуваме пазарски туршии? Знаете, че приготвянето на туршия си отнема време. Самата ферментация не може да се случи за няколко дни. Истината е, че търговците се възползват от някои трикове, за да ускорят процеса по ферментация. Те добавят към туршиите субстанции, които не са полезни за нас. Друга хитрина, с която си служат, е заливането на зеленчуците с топла марината. Това решение отново е продиктувано от желанието им да ускорят процеса по ферментация. Да не говорим за съдовете, които служат за съхранението на готовите вече туршии. Най-често се ползват пластмасови кофи, за чиито произход няма как да сме сигурни. Това също е фактор, който не бива да омаловажаваме, ако сме решили да си закупим пазарска туршия. При зимнината има едно правило и то е да се спазват стриктни хигиенни навици, защото в противен случай може да се стигне до чревни неразположения. Туршиите трябва да са покрити с капак, ако липсва такъв, най-добре подминете. Плесента, образувала се по повърхността на туршиите е следващ маркер, към който да насочим вниманието ви. Ако наблюдавате такава, не купувайте. Плесента се образува, когато зеленчуците не са покрити с течност. Не яжте такива туршии. При нормални условия ферментацията продължава между 30 и 40 дни. Търговците не чакат този период, затова готовата продукция е по-скоро мариновани зеленчуци, а не туршии, каквито сме свикнали да приготвяме и консумираме. Ако искате наистина качества зимнина, най-добре да си я приготвяте сами, пише actualno.com. Така ще сте сигурни не само в произхода на използваните продукти, но и в самия процес на ферментация, който разбрахте, че е много важен. Надяваме се статията да е била полезна за вас и да сме успели да ви дадем добри съвети, свързани с избора на пазарска туршия. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Кодът за Бургас вече е оранжев!
14:46 / 19.11.2024
Община Бургас стартира важен проект
11:02 / 20.11.2024
Чудесна новина за бургаските ученици
12:32 / 19.11.2024
Ужас! Намушкаха жена посред бял ден в Бургас!
16:52 / 20.11.2024
Ще стане прекрасно в този бургаски парк
10:27 / 21.11.2024
Много сгафил шофьор сгащиха в Бургаско
11:53 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета