ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ядките са вредни, ако ги консумирате с тези храни | ||||||
| ||||||
Списъкът с тези храни включва някои зеленчуци, храни с животински протеини и сушени плодове, съобщава изданието The Health Site. Храните, с които не трябва да се ядат ядките - На първо място това са зеленчуците - не всички, а тези, които съдържат нишесте. Това са картофи и патладжани, тиквички и тиква, цвекло, зелен грах. Факт е, че ядките са източник на протеини. Изброените по-горе зеленчуци съдържат въглехидрати. В комбинация те натоварват храносмилането поради различния си състав, в резултат на което храната не се усвоява и витамините и хранителните вещества не се усвояват. Подобна комбинация може да причини проблеми с панкреаса, да наруши храносмилането и да причини затлъстяване. - Ядките не трябва да се консумират с протеинови храни с животински произход. Сами по себе си, те са протеин, но от растителен произход. Комбинацията им не е желателна с млечни продукти, които са животински протеини. В случая това няма да затрудно храносмилането толкова, както в случая със зеленчуците, съдържащи скорбяла, но не всички хранителни вещества ще бъдат усвоени. - На трето място ядките не трябва да се консумират със сушени плодове, въпреки че тази комбинация е често срещана - предлагат се дори готови миксове в търговската мрежа. Например, комбинацията на ядки със сушени кайсии може да предизвика ефект на ферментация, което отново ще попречи на усвояването на хранителните вещества и ще причини храносмилателни проблеми. Разрешено е да се консумират само лешници със сини сливи и сушени кайсии, но в малки количества. Орехите могат спокойно да се смесват със сушени плодове, но само със сини сливи, стафиди или смокини. Бадемите могат да се ядат с фурми или сушени кайсии. Можете да ядете ядки с полукисели ябълки и круши, кайсии, череши и сливи, портокали, горски плодове, боровинки. Полезни свойства на ядките Консумацията им съдейства за: Намаляване нивата на LDL (липопротеини с ниска плътност), известни още като "лош холестерол“. Това намалява отлагането на холестеролни плаки в кръвоносните съдове. Подобряване на състоянието на стените на кръвоносните съдове. Те стават по-гъвкави и еластични. Намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания е намален поради голямото количество здравословни мазнини. Бързо засищане, което позволява да ядете по-малко и да отслабнете. Причината за тези полезни свойства се крие в състава на коментираната храна. Основният макроелемент в него са мазнините. Те са предимно ненаситени "добри“ мазнини и са отговорни за намаляването на нивата на холестерола. Ядките също са богати на омега-3 мастни киселини. Те от своя страна имат положителен ефект върху здравето на сърцето, предотвратявайки различни сърдечни заболявания. Те съдържат фибри, които помагат за храносмилането. В същото време това дава усещане за ситост. Освен това ядките съдържат аминокиселината L-аргинин. Което се отразява на съдовото здраве Препоръчително е да се консумират 30 грама ядки дневно, за предпочитане сурови. Захарта, солта и различни добавки могат да намалят полезните свойства на ядките. Затова солените ядки не са най-добрият избор, ако сте насочени към здравословното хранене, actualno.com. Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Заради лошото време отмениха коледен концерт в Бургас
11:35 / 21.12.2024
Приключи кошмарът на пътуващите за Бургас, продължил почти цял ден
16:56 / 21.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета