Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Във фризер можем да замразим сирене, но не всяко
Автор: Екип Burgas24.bg 12:27 / 07.08.2024Коментари (0)1110
©
Един от най-полезните начини за намаляване на разхищението на храна в кухнята е честото използване на фризера. Невероятен брой от храните, които може случайно да оставите да се развалят на плота или в хладилника, могат лесно да бъдат запазени с тази фантастична кутия с лед.

Вероятно знаете за удължаването на живота на месото и хляба във фризера, но не забравяйте и последния член на светата троица: сиренето. Някои от тях обаче се замразяват по-добре от други. Ето кои са сирената, които можете да замразите и тези, които просто ще трябва да изядете по-бързо.

Защо замразяването на сирене работи... понякога

 

Замразяването на млечни продукти е сложна задача. По-точно казано, размразяването може да бъде разочароващо. Но като изключим направата на собствена мандра за сирене, фризерът е реална възможност за удължаване на живота на някои видове сирене. Млечните продукти, като сирене, мляко, заквасена сметана или кисело мляко, са емулсии от мазнини, вода, протеини и киселини. В зависимост от съотношението на водата към останалите елементи млечните продукти ще бъдат течни като млякото, полутвърди като киселото мляко, полутвърди като чедъра или твърди като пармезана.

Замразяването променя състава на всичко, в което има вода. Както вероятно знаете, водата се разширява, когато замръзва, което означава, че ако в млечната емулсия има разпръснати малки водни капчици, те ще изтласкат другите елементи от пътя си, докато се разширяват и замръзват. Когато продуктът се размрази, водата отново се превръща в течност, но протеините и мазнините са изтласкани в ново пространство и са отделени от водата, оставяйки след себе си по-голям джоб, който може да се използва за лед. Тези сирена все още ще бъдат годни за консумация, но текстурата им ще е пострадала и това вероятно ще промени начина, по който се усеща вкусът им във вкусовите ви рецептори.

Сирена, които можете да замразявате и такива, които не трябва да замразявате

Не се притеснявайте, не е необходимо да запомняте списък с конкретни имена на сирена, за да сте сигурни, че замразявате правилния вид. Тъй като водата е най-голямата жертва на промените във фризера, трябва да замразявате само сирена с по-ниско съдържание на вода. Помислете за замразяване на твърди, отлежали сирена, като пармезан, манчего, иберико или чедър. При тези продукти текстурата и вкусът ще се нарушат в по-малка степен.

При сирената с по-високо съдържание на вода вероятно ще се получи известно разделяне на водата и мазнините и след размразяване те могат да изглеждат напукани или зърнести. Затова не замразявайте сирена, които са разтегливи и меки, като бри, камамбер, бурата или синьо сирене.

 

Някои неочаквани сирена също могат да живеят във вашия фризер. Установено е, че всичко настъргано се съхранява много добре във фризера. Парчетата моцарела с ниска влажност също се справят добре във фризера.

За да размразите, просто оставете сиренето в хладилника за една нощ и на следващия ден то ще може да се реже. Използвайте натрошени сирена направо от фризера и ги поръсвайте в ястията; тези фини парченца нямат проблем да се размразят и да се разтопят в горещите ястия за секунди. Наслаждавайте се на удължения живот на отлежалите сирена; що се отнася до меките сирена, които могат да се мажат, сега имате извинение да ги доядете, преди да започне да се усеща странна промяна в хладилника, пише actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: