Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Вижте рецептата за вкусно пиле със сметана и броколи
Автор: ИА Фокус 10:18 / 08.04.2024Коментари (0)1216
©
Снимката е илюстративна
Тази седмица в рубриката "Денят като гозба“ на "Фокус" своите рецепти представя шеф Владимир Тодоров.

През 2016-та той печели приза "Готвач на България“ в най-голямото кулинарно състезание, организирано от Българска Асоциация на професионалните готвачи. Преди това в САЩ, щата Вирджиния, печели приза в категорията "Най-добър кулинарен студент“.

Шеф Тодоров има два ресторанта. Първият е наречен Fake French, в който предлага авторска кухня с френски техники и български продукти. Другият - The Sando Shop, се заиграва с азиатските вкусове и от няколко години е част от столичната street food култура.

Днешното предложение на шеф Тодоров е с пилешко, сметана и броколи. Можем да ги приготвим по няколко начина.

Кой е най-лесният и бърз начин?

"Започваме с нарязването на пилешкото филе. Овкусяваме го със сол и пипер в горещ тиган, докато го запечатваме от двете страни. Когато стане готово, го изкарваме от тигана, слагаме броколите вътре и ги сотираме с малко масло. В същия тиган запържваме малко лук, чесън, червена чушка - каквото имаме в хладилника. Добавяме сметаната, малко бульон и горчица. Накрая слагаме броколите в една дълбока чиния, отгоре пилето и заливаме със сос. Това е най-бързият вариант“, обясни той.

Кой е по-бавният вариант?

"Взимате пилето, нарязвате го на един пръст дебелина, малко под ъгъл, за да стане като малки скалопини. Обираме горната част на броколите, за да остане най-зелената им част. Остатъкът от броколите може леко да пасираме, без да стават на пюре. След това овкусяваме със сол, черен пипер и някакви подправки, които харесваме. Вземаме един тиган, овалваме пилето в брашно и го запечатваме от двете страни на горещ тиган.

Вадим пилето, слагаме броколите, малко лук и чесън и пържим. Добавяме около 50 гр. бульон, за да омекне, заедно с малко сметаната, сол и пипер. Може да прибавим кашкавал или пармезан и лимонов сок, така че да изглежда като ризото. Редим броколите в дълбока чиния, отгоре пилето и сме готови“, даде инструкции шеф Тодоров.



Още по темата: общо новини по темата: 9
13.07.2024 »
27.05.2024 »
18.05.2024 »
16.05.2024 »
15.05.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
51-ото Народно събрание
Лига на нациите 2024/25
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Зима 2024/2025 г.
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: