Виена празнува Цветана Манева

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
18:49 / 05.04.2024
1644
Спектакълът "Честит рожден ден, Цветана“ е създаден специално за осемдесетгодишния юбилей на изключителната актриса Цветана Манева и този път ще гостува във Виена. Там голямата актриса ще бъде на сцената и ще празнува заедно с любимите си колеги Александър Сано, Петър Антонов, Силвия Петкова и драматургът Яна Борисова, както и с всички нейни почитатели, които живеят във Виена. Идеята на спектакълът е да събере актрисата заедно с част от нейните колеги, с които тя играе заедно в спектакъла“ за любовта…“ който през последната година се превърна в културен феномен. Това са изключително талантливи артисти, които респектират, вдъхновяват и вълнуват, с огромния си талант и всичко под звуците на театралната музика на маестро Милен Кукошаров.

"Честит рожден ден, Цветана“ е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един изумително смешен и покъртително откровен спектакъл за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува.

Създателите на "Честит рожден ден, Цветана“ са творците, с които

Цветана Манева работи ексклузивно през последните години. Това са:

драматургът Яна Борисова, режисьорът Димитър Коцев – Шошо и продуцентът Катя Костова. Това са авторите на едни от най-успешните и награждавани сценични произведения, сред които: " На живо“ (Аскеер 2022), " Място, наречено Другаде“ (Икар 2023, Аскеер2023), "С гръб към залеза“, " За любовта…“, " Нощните Рицари“, " Ако извикаш нощем с всичка сила“ и др.

"Благодарение на "Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява. Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следвам, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената.“

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).