Велико Търново гостува на Община Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:23 / 04.09.2008
728
От 5-ти до 7-ми септември в курортния град Несебър ще се проведат "Дни на Велико Търново". По време на гостуването, което ще премине под мотото "Велико Търново Ви очаква" ще бъдат показани някои от основните туристически атракции на старата българска столица. Дните ще протекат под формата на изложение-панаир, а жителите и гостите на града ще могат да видят старите български народни занаяти, както и специално подготвено куклено шоу и много други изненади.

Майсторите от известната "Самодовска чаршия" във Велико Търново ще гостуват в новооткритата в Несебър "Улица на занаятите", където ще демонстрират типично българските народни занаяти. По този начин организаторите целят да насърчат познавателния интерес към занаятчийските умения, да опознае битът и фолклорът на България.

Ели Кирилова - главен секретар на община Несебър споделя: "Насочихме се именно към Велико Търново, защото имаме общи практики към предлаганите туристически усуги и целим да предложим на нашите туристи не просто удобства, но и атракции".

Специално създаденото за крепостта "Царевец" куклено шоу, в което куклите показват облеклото на българските царе и разказват легенди от Второто българско царство ще бъде представено в Амфитеатъра на града на 14 езика. Постановката Коронясването на Калоян също ще бъде един от гвоздеите на програмата.

"Много малко хора знаят за ценното културно-историческо наследство, което двете общини имат, именно затова сме предприели и смятаме да превърнем в традиция тази добра практика", обясни Даниел Панов - директор общинска агенция по туризъм "Царевград-Търново".

Сътрудничеството между община Несебър и старата българска столица Велико Търново започва още през месец юни, като целта е да популяризират заедно туристическите продукти, които предлагат.

Следващите общи културни проекти на община Несебър ще бъдат съвместни с общините Пловдив и Стара Загора.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
01.07.2008 Несебър покани великотърновци на море
26.06.2008 Дни на Несебър във Велико Търново
Още новини от Любопитни новини:
Кои са храните с най-високо съдържание на протеин?
Кои храни благоприятстват мозъчната функция
Есенните бебета имат свои уникални особености
Много вкусна рецепта за крем супата с тиква
Любовни трепети за три зодии
Известен актьор разказа страшни неща за жена си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).