В Несебър започва Национален поп-рок фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:23 / 27.08.2010
1150
До 29 август Несебър за четиринадесети пореден път ще е домакин на Национален поп-рок фестивал. Той се организира от НЧ "Яна Лъскова - 1905" и е под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров, съобщават от пресцентъра на Несебър.

Тази година в музикалния форум ще се представят 28 групи, 2 дуета, 2 вокални групи и 23 индивидуални изпълнители. Фестивалът е част от културната програма на Община Несебър и има за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт. На 27, 28 и 29 август в античния амфитеатър, отново ще се срещнат младите надежди на българския поп-рок и ще се чуе най-новото от света на поп и рок музиката в България. Фестът има конкурсен характер. Групите представят три песни с чисто време на изпълнение до 12 минути, една от които задължително е авторска. От тази година задължително условие е в репертоара на участниците да бъде включена песен на български език. Реда на изпълнение ще се определи по жребий, теглен на 27.08 - деня на официалното откриване на Поп-рок феста. Изпълненията ще се оценяват от компетентно жури, с председател Веселин Тодоров, и членове Иван Лечев и Мая Райкова.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).