Учените са склонни да вярват, че човешкото съществуване се е зародило в черна дупка

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:39 / 03.06.2024
2110
Учените са склонни да вярват, че човешкото съществуване се е зародило от черна дупка. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Учените изхождат от това, че съществува Космическа теория на еволюцията. "За да не се разпадне, вселената има нужда от черни дупки, които създават напрежение при сблъсък. Минава се през вътрешен взрив, имплозия, газови облаци, рейонизация на частици, завихряне и създаване на звезди и планети. За да продължи да се разширява, на вселената й трябват черни дупки. Те създават условията за това тя да продължи да се възпроизвежда, като се създават нови звезди, галактики и вселени", обясни доц. Тодорова.

Всяка черна дупка се превръща в "детска вселена". Нашата вселена също е започнала като черна дупка в своята майка вселена. "Тази теория ни казва, че майката вселена подсигурява тази компресия чрез черните дупки и поражда нова вселена. Това е нова теория и тепърва подлежи на доказване", допълни Мариана Тодорова.

А връзката с нас е, че според защитниците на тази теория, животът е страничен продукт от образуването на звезди, защото се образува от  въглерод, който е съставна част от живота и нас самите, допълни тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).