Учени: Спрете хъркането завинаги с топка за тенис

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37
245
Хъркането е много често срещан проблем. Понякога, за да се отървете от него, първо трябва да промените начина си на живот. Например да отслабнете, да спрете да пиете, да пушите или пък да приемате хапчета за сън. Но ако всичко вече е изпробвано и хъркането не изчезва, се използват всички възможни средства. Едно от тези средства е топката за тенис. 

Днес се продават много устройства, които уж помагат да се спре хъркането. Маски, еластични превръзки, силиконови щипки за нос, торбички с кислород. Но обикновената топка за тенис се справя с проблема също толкова добре. Това излиза доста по-евтино  и е по-малко неудобно. 

Как да използваме топката?

За да спрете да хъркате, трябва да зашиете малка торбичка за топката в подгъва на вашата нощница или тениска. Или можете да си направите колан, който ще бъде фиксиран в долната част на гърба. Това ще попречи на хъркащия да спи по гръб.

Използването на тенис топка в борбата с хъркането е потвърдено от учени от здравния институт в Остин в Мелбърн. Изследванията им показват, че методът работи при 80% от хората с задух и хъркане. Подобна препоръка има  и на уебсайта на Националната здравна служба на Обединеното кралство.

Между другото, използването на тенис топка за спиране на хъркането не е нова идея. Дори през 1908 г., една от тези техники е патентована в САЩ, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Защо е толкова важно да следим холестерола и може ли високите сто...
Извънредна ситуация в "Биг Брадър"! Ще има рев и сълзи
Приятелката на Лиъм Пейн си е тръгнала от Аржентина няколко дни п...
Kaĸвo пpeдcтaвлявaт пpoбиoтицитe и ĸoгa ce пpиeмaт?
Защо да пиете ябълков оцет и вода сутрин?
Не можем да познаем в този вид секси актриса от "Еуфория"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).