Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Трябва ли да давам ЕГН при регистрация в Inbet?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 11.04.2023Коментари (0)1291
©
Играенето в хазартни сайтове е свързано с първа стъпка, която всеки потребител трябва да направи - да си създаде акаунт. Без такъв, никой не може да играе с реални залози и да се надява на печалба. Изключение не се прави и при родните оператори, като създаването на Инбет регистрация не може да бъде пропуснато от страна на клиентите на тази бетинг компания. Много хора обаче се притесняват, че трябва да предоставят единен граждански номер (ЕГН) при създаването на акаунт. Има ли основания за подобни притеснения? Нека поговорим за това.

Какви данни се изискват при създаването на акаунт в Inbet?

Създаването на акаунт в Инбет не се различава особено от останалите хазартни оператори, които имат лиценз за извършване на дейност в България. Стартирайки процеса по регистрация, потребителят трябва да последва съответните стъпки и съвсем скоро вече ще разполага със собствен акаунт.

Сред данните, които бъдещият потребител трябва да сподели пред системата, са три имена, дата на раждане и пол. Във формата за регистрация се въвеждат още имейл адрес, телефонен номер, гражданство, ЕГН и предпочитана валута.

Тук някъде идва притеснението на потребителите от въвеждането на ЕГН - едни от най-чувствителните лични данни за всеки един човек. Тук е моментът да напомним, че това не е изключение единствено за inbet, ами напротив - всички останали оператори също изискват посочването на единен граждански номер.

Защо хазартните оператори изискват ЕГН от бъдещите си потребители?

Имайки предвид, че все пак става дума за хазарт, а по закон той е забранен за непълнолетни лица, операторите трябва да са сигурни, че вие имате навършени 18 години. И че наистина сте човекът, за когото се представяте.

За съжаление, опитите за фалшификация от страна на потребителите при създаване на подобен акаунт са наистина много. Това принуди хазартните компании да бъдат още по-стриктни в това отношение. Вече не можете да изтеглите печалбите си, например, без да сте извършили верификация на своя акаунт, предоставяйки копие от документ тип лична карта или паспорт.

Трябва ли да съм притеснен, че Inbet искат да научат ЕГН-то ми?

Не, няма повод за притеснение. Inbet е лицензирана хазартна компания, която има разрешение от властите да извършва подобна дейност и да събира чувствителна информация от страна на своите потребители. Това означава, че операторът знае как да пази данните на клиентите си и няма опасност да се злоупотреби с тях. Полученият лиценз за извършване на дейност е своеобразна гаранция за това.

Има ли регистрирани случаи на злоупотреба с лични данни при хазартните оператори?

Със сигурност има случаи при определени оператори, където има злоупотреби, но най-често те не са лицензирани и ние не препоръчваме да играете при тях. Когато си правите акаунт при даден оператор, винаги бъдете сигурни, че той разполага с лиценз за извършване на хазартна дейност. Най-често информацията за лиценз стои във футъра - най-долната част на съответния игрален сайт. Така можете да сте спокойни, че данните ви са защитени и никой няма да злоупотреби с тях.

Заключение

Разбираемо е, че всеки би изпитал притеснения да остави личните си данни в хазартен сайт. Тук обаче е наистина важно да напомним, че тези сайтове подлежат на регулация и са получили лиценз от властите да извършват подобна дейност. Не на последно място, те имат достатъчно съвременни защитни механизми, с които да предпазват събираната от тях лична информация на потребителите. С други думи, можете да бъдете спокойни, че с данните ви няма да бъде злоупотребено.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: