Три прости съвета как да изберем вкусно кисело зеле

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:53 / 03.11.2024
1078
Киселото зеле е традиционна зимнина, приготвяна в България. То е вкусно и изключително полезно. Но ако не ви се занимава да го приготвяте, пазарът вече е зареден с готово кисело зеле.

Има три прости съвета как да изберем вкусно кисело зеле.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е цветът на киселото зеле. Ако видите бледо, почти бяло зеле, което не е променило цвета си, това е лош знак. По-добре не го купувайте.

Вторият съвет е да гледате сока. Трябва да е мътен, гъст. Не звучи добре, но киселото зеле е ферментирал продукт, така че този сок се счита за норма. Трябва да внимавате, ако зелето е в бистър сок.

Трето, зелето трябва да е хрупкаво. Ако не е хрупкаво, а твърдо, тогава няма полза от такава храна.

Друг важен момент е да се уверете, че зелето е нарязано на едро. Смята се, че по този начин зеленчукът запазва много полезни вещества, пише Darik.

Виж коментарите (0)

Още по темата (147):
22.11.2024 Meteo Balkans: Идва студ до минус 15 градуса!
22.11.2024 Бабин лек, който е добре да знаете
22.11.2024 Зимните празници наближават: Хитови дестинации не за ски, а за...
22.11.2024 Внимание! Рискът от пожар е по-голям през зимата, отколкото през лятото
22.11.2024 Как да намалим разхода на гориво през зимата
22.11.2024 Синоптик: Приближава студен атмосферен фронт. Днес вятърът ще се усили, ще има пориви над 100 км/ч
Още новини от Любопитни новини:
Борисов към ПП-ДБ: Обикаляли сте да предлагате Бойко Рашков за пр...
Страхотна вкусотия за постещите
Как се е празнувала Коледа през Средновековието?
Сано се разплака
Предсказали са чума, апокалипсис и брутални войни
Българската кухня не може да мине без тези подправки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).