Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Третото издание на Spirit of Burgas счупи всички рекорди
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 18.08.2010Коментари (7)36979
Три се оказа магическо число за SPIRIT of Burgas, след като таз-годишното трето издание на фестивала бе посетено от 20% повече публика, имаше 2 пъти повече къмпингари и премиерната нощ с участието на The Prodigy като хедлайнер на основната сцена бе продадена напълно.

Третото издание на SPIRIT of Burgas се проведе от 13ти до 15ти август 2010г. Той е разположен на Централния плаж на Бургаския залив и едно от нещата, които превръща фестивала в уникално събитие е красивата гледка към Черно море. И тази година хиляди фестивални фенове стъпиха на пясъка и се забавляваха заедно в продължение на три последователни нощи. Температурата този път бе наистина много висока - и в буквален и в преносен смисъл. На 7 сцени се изявиха повече от 100 артиста, предлагащи на феновете изключително разнообразие от музикални жанрове като рок, рап, денс, дръм-енд-бейс, джаз, блус, реге, ска и електронна музика.

Основната сцена бе поле за изява на големи интернационални имена като Andy C, Apollo 440, DJ Shadow, Gorillaz Sound System, Grandmaster Flash, Serj Tankian, The Prodigy и Unkle. За жалост феновете не успяха да се срещнат с Everlast, който отмени своето участие на фестивала в събота, на 14 август, заради неочаквано заболяване. Шоуто обаче трябва да продължи, затова на негово място на основната сцена застана популярната не само у нас, но и в цяла Европа българска банда Wickeda и подгря по подобаващ начин публиката за появата на хедлайнера на вечерта - Unkle.

Какво казаха участниците във фестивала за самия фестивал:

"Да свирим на основната сцена на SPIRIT of Burgas за нас беше страхотно преживяване! Публиката беше наистина чудесна и си личеше, че се забавлява заедно с нас," каза Ерол - фронтмена на Wickeda, веднага след слизането на групата от основната сцена.

"Фестивал, който направо чупи всякакви рекорди, заради морето, плажа, слънцето и многото усмихнати хора, които определено знаят как да се забавляват... как да не се влюбиш при това положение в такова страхотно събитие!" Ewan McFarlane, фронтмен на Apollo 440.

"Това бе моето идване в България. Очарован съм от красивата гледка към морето, която ми се разкри от сцената. Публиката беше пълна с енергия и определено искам да дойда отново тук!" сподели DJ Shadow.

Община Бургас и кмета на града - господин Димитър Николов подкрепят SPIRIT of Burgas не само в морален аспект, но и в качеството си на съорганизатори на фестивала. Този музикален форум е не просто повод за забавление на различни групи от хора, но се превърна и в причината, поради която днес вече Европа и света идентифицира много по-добре град Бургас като туристическа и културна дестинация. Тази година събитието бе посетено и от финансовия министър на страната ни - г-н Симеон Дянков, който дойде специално за гига на Gorillaz Sound System.

Мнението си за фестивала можете да дадете освен в коментарите под статията и в анкетата на главната страница на Burgas24.bg, който бе един от медийните партньори на събитието.




Още по темата: общо новини по темата: 55
05.11.2010 »
14.10.2010 »
07.10.2010 »
22.09.2010 »
21.09.2010 »
20.08.2010 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не им ли писна на тези хора, ореваха орталъка. Онзи анонимния бил ли е на някакъв друг фестивал, на запад, за да види как се прави и после да ми казва "ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА (БУРГАСКА)". Едно такова събитие дърпа града адски много напред. Искате Йоан ли, който за цялото си управление няма толкова събрани активи, колкото е значимостта на Спирита за развитието на града. А това е само едно от нещата, направени от сегашното управление, тласкащи Бургас в правилната посока. Просто оставете кмета и екипа му да мислят положително и в перспектива, което в сравнение с предишните такива, се забелязва от космоса.... На който не му харесва да "хваща гората". Мисля че Странджата е един много добър вариант...
0
 
 
Бях и трите вечери и най-малкото, което мога да кажа, че беше супер - и като музика, и като настроение, и като организация. А че гегите не го харесват - то си е ясно.
0
 
 
какво сте пропищяли бе комунистически подлоги - като искате спокойно - беж на село на къра! аз на фестивала не съм отишъл, ама не ми и пречи - напротив.....радвам се че го има и дано да пребъде и да докарат повече хораи по-добри групи! 3 дни са това, да не е цяла вечност?! Ама никой не реве срещу шума от Бургас и МОрето, нали?(и за последно по йоановски го спечели найден милков.....) Айде стига сте се противили на всичко ново в града - нека се движим в правилната посока - напред, а не да деградираме по йоан костадиновски.....ако искате никой и нищо да не ви пречи -- да върнем йоан и всички млади и интелигентни хора се разбягат пак и да се сринем до 300-400 човека и да станем село и да си копаме спокойно на къра с говедата и оралото.....тишинка и спокойствие тогава.....аман от простотии
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: