Това кулинарно чудо е истинско спасение за повечето болести
Печеният лук има силно антибактериално действие. Пeчен лук с мед се използва за лечение на бронхит и пневмония, облекчаване на пристъпи на кашлица. Изцеденият лук помага при болки в ушите и дори може да се намаже с краката за намаляване на телесната температура.Но малко хора знаят, че печеният лук е полезен. При термична обработка не губи свойствата си, напротив! Печеният лук ще ви помогне да се справите с дълготрайни рани, като поставите изпечения лук директно върху раната. Ако почувствате болка, сложете топла, запечена глава лук върху проблемната зона за 20 минути, пише Actualno.com.
Дори хемороидите могат да бъдат излекувани с печен лук. Трябва да ядем печен лук възможно най-често, за да предотвратим съсирването на кръвта, а оттам и инфаркт или инсулт. Той ще регулира диабета, затова лекарите го препоръчват в ежедневната диета. Можете да ядете лук като гарнитура, но той е най-ефективен, когато се яде на празен стомах. Ефектът от това приложение на лука е видим още след седмица, всичко това благодарение на сярата и желязото, намиращи се в печения лук. Такъв лук ще помогне за нормализиране на кръвната захар, правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.
Яденето на печен лук подобрява състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза. Лукът помага на кръвоносните съдове да се прочистят и да се отърват от излишните отлагания.
След печене във фурната лукът отделя етерични масла, които придават на тази храна специфичния мирис и вкус.