Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Това е най-добрата закуска против деменция 
Автор: Екип Burgas24.bg 21:22 / 16.12.2023Коментари (0)885
©
За да предотвратите сенилна деменция, трябва да свикнете да ядете храни, богати на витамини от група В, от ранна възраст. Това е съветът на руския диетолог д-р Марина Сорокина. Тя споделя и какво трябва да включва идеалната закуска. Идеалната закуска против деменция “Не напразно диетолозите казват, че най-важното хранене за деня е сутрин. Важно е да закусите около час след ставане от сън. В този случай трябва половин час предварително да изпиете чаша топла вода, за да ускорите метаболизма си. И по време на закуска трябва да ядете изключително храни, които съдържат много полезни хранителни вещества. Това е единственият начин да започнете деня максимално активно и ефективно.Но се оказва, че първото хранене е важно и за поддържане на психичното здраве – предотвратяване на болестите на Алцхаймер и Паркинсон", казва експертът.

Диетологът отбелязва, че е най-добре денят да започне с кокоши яйца – варени, поширани, пържени или бъркани. Те са богати на ценно вещество - холин, което има благоприятен ефект върху здравето на мозъка, намалява възпалението и подобрява дейността му. Според диетолога Марина Сорокина храните, богати на витамини и минерали, ще помогнат за това, пише actualno.com.

"Важно е да си набавяте много витамини от група В от храната по време на закуска, които са най-добрите помощници за предотвратяване на развитието на сенилна деменция. И колкото по-бързо започне такава профилактика, толкова по-голяма е вероятността за успех", подчертава диетологът. Сред напитките е по-добре да изберете черен чай или кафе - те не само тонизират и енергизират, но и предпазват клетките на тялото от токсини (още един враг на доброто здраве и щастливата старост). Активните компоненти на кафеените зърна предотвратяват образуването на патологични протеини, които се образуват в мозъчната тъкан и провокират болестите на Алцхаймер и Паркинсон.

Подобен ефект от редовната консумация на кафе е доказан по отношение на сенилната деменция, отбелязва още експертът. Напитката има лек диуретичен ефект, който има благоприятен ефект върху бъбречната функция. Кафето е полезно при запек, тъй като стимулира храносмилателния тракт, включително спомага за нормалната функция на червата. Счита се за средство за профилактика на жлъчнокаменна болест, тъй като полезните компоненти в него намаляват риска от камъни в жлъчката.

Аминокиселините, които съдържа кафето на зърна, спомагат за неутрализиране на ефекта на млечната киселина при подагра.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: