Тези хранителни продукти стават токсични в микровълновата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:53 / 18.12.2024
1062
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване. Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.

Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак. Диетолози отбелязват, че претоплянето и на чая е опасно.

То активира всички бактерии, които са били "спящи“, което означава, че има риск от чревни разстройства и отравяне. От друга страна, оризът може да съдържа бактерии Bacillus cereus, които не се унищожават при нагряване в микровълнова фурна.

Спорите им могат да навлязат в храносмилателния тракт и да причинят неприятни симптоми като диария, повръщане и спазми, пише zdrave.to.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Излизаме от серия с много мощни магнитни бури
Наум Шопов: Иска ми се по-често да се събираме
Ивет Лалова за бебето: От мъничък гледам да свиква по олимпийскит...
Нели Сано за най-трудния момент в живота й: И на най-големия си в...
Маргарита Михнева с пророчески думи: Това е краят! Този път няма ...
БНТ с обещание за бляскава програма в новогодишната нощ, водещ ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).