Тед Кочев получи българско гражданство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:27 / 18.03.2016
1460
Министърът на правосъдието Екатерина Захариева връчи днес удостоверение за наличие на българско гражданство на холивудската легенда Тед Кочев, съобщиха от министерството на правосъдието.

"За мен е голяма чест да Ви връча този документ и да Ви приветствам официално като български гражданин", заяви министър Захариева.

"Аз съм много горд и щастлив. Благодаря Ви от все сърце за съдействието", каза от своя страна Тед Кочев.

До получаването на удостоверението се стигна, след като Тед Кочев представи в Министерството на правосъдието необходимите документи, които доказват българското поданство на родителите му, напуснали България през 20-те години на миналия век.

Експертите от дирекция "Българско гражданство" извършиха задълбочена проверка както на представените от Кочев документи, така и в регистрите на Министерството на правосъдието по чл. 38 от Закона за българското гражданство. Проучването установи, че режисьорът е български гражданин по рождение и това обстоятелство се документира с удостоверение по чл. 39, ал. 1 от Закона за българското гражданство.

Със съдействието на министър Екатерина Захариева, чрез връченото му удостоверение, Кочев ще може да получи още в първия работен ден от Община Пловдив акт за раждане, лична карта и паспорт на български гражданин.

Източник: 24 часа


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Димитър Маринов: По-трудно е да разсмееш, отколкото да разплачеш ...
На каква температура да настроим бойлера, за да намалим разходите...
Сърцето на Шопен спира да тупти на днешната дата преди 175 години...
Култов сериал се завръща
Над 3000 нови думи има в българския език
Слави трябва да почерпи днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).